19910

Gratiné aux oignions / ხახვის სუპი დაბრწული

ყველაფერი გენიალური მარტივიაამ საიდუმლოს საფრანგეთში ნებისმიერი შეფი გეტყვისჰოდა, ესეც ფაქტი

– ერთი თავი ხახვით ერთი თეფში სიხარული სულ იოლად მზადდებახახვის სუპს თურმე პროვანსულ დრომში დიდი

 ზეიმების მერე მიირთმევდენკაი ჭამა-სმის დასაგვირგვინებლადარ მკითხო რატომოარ ვიცი

ის კი ვიცირომ ჩემთან კოვზებს კაკუნი მანამ გაუდითსანამ ბოლო წვეთიც არ გამოიწრუპება.


 

1 დიდი ან 2 საშუალო ზომის ხახვი

1 სუფრი კოვზი ფქვილი

2 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი ან კარაქი

გახეხილი ყველი – ჰოლანდიური ან ემანტალი

1 ძველი პური

მარილი და პილპილი

წვრილად დაჭრილი ხახვი დიდხანს შუშე ნელ ცეცხლზე. როცა ხახვი გაოქროსფერდება, უყავი ფქვილი. ამ მომენტიდან სუპს მოვლა უნდა. არ დატოვო და გამუდმებით ურიე. როცა ფქვილიც ოქროსფერ შეფერილობას მიიღებს, დაუმატე ერთი ლიტრი წყალი. იმწამსვე ამოურიე რომ არ აკურკუტდეს. რევა-რევით მიიყვანე ადუღებამდე. უყავი მარილი, პილპილი და ოდნავ შეასქელე. აუცილებლად გასინჯე. ვაითუ მარილი აკლდეს. თუ სუპის ძალიან გასქელდა, დაუმატე წყალი. ჩაასხი სუპი ცეცხლ-გამძლე ჯამში. აატივტივე ზედ დაჭრილი პური. მოაყარე ყველი და სუფრაზე გატანამდე 10-15-იოდ წუთით ადრე შედგი 200 გრადუსზე დასაბრაწად. კარგად რომ დაპიწკინდება, გამოიღე და მიირთვი ცხელ-ცხელი.

 

თუ გინდა ახალ-ახალი რეცეპტების შესახებ ინფორმირებული იყო, დამალაიქე ფეისბუქზე – https://www.facebook.com/tinispiradisapzareulo

მეტი რეცეპტებისთვის შემოიხედე – http://tinispiradisamzareulo.blogspot.fr

ნეტგაზეთის მასალების სხვა გამოცემებში გადაბეჭდვის წესი
თინათინ ნოღაიდელი-მიშელი