მასალად
:
800 გრამი კარტოფილი კარტოფილი
ერთი
თავი
ხახვი
ორი
კბილი
ნიორი
მუსკატის კაკალი
300
მლ.
არაჟანი
300 მლ. ცხიმიანი რძე
მარილი და პილპილი
დავჭრათ
კარტოფილი
მრგვალ
,
თხელ
ნაჭრებად
და
მოვათავსოთ ქვაბში. დავასხათ არაჟანი და რძე და წამოვადუღოთ. დავუკლოთ ცეცხლს და გავაჩეროთ 10 წუთი. ფრთხილად იყავი, კარტოფილი ძორზე არ მიგეწვას. მერე გადავიტანოთ გრატანის ფორმაში – ფენა ფენად, (არაჟანი შეინახე) – მოვაყაროთ
მარილი
,
შავი
პიმპილი
,
ცოტა (!) მუსკატის კაკალი მოვაფქვიოთ,
მოვაჭრათ
ხახვი
,
მე
ნახევარ
ხახვს
ხელში
ვიჭერ
და
ვათლი
ზედვე
.
დავჭყლიტოთ
ნიორი
და
ეგრე გავიმეოროთ ბოლომდე. ბოლო ფენა მარტო კარტოფილი უნდა იყოს. აქ მოასხი არაჟანის და რძის ნარევი.
თავზე
შეგიძლია
მოაყარო
რომელიმე
ჰოლადიური
ყველი
,
ან
სულაც
სულგუნიც
არ
აწყენს
.
მე ფრანგულ ემანტალს ვწყალობ.
შედგი
180
გრადუსზე
და
აცხვე მანამ, სანამ თავი არ მოიბრაწება.
ფრთხილად
,
რძე
რომ
ადუღდება
შეიძლება
გადმოიაროს
,
ამიტომ
გაითვალისწინე
და ღუმელის ქვედა სართულზე რამე დაუხვედრე. თორემ
მიიწვავს
🙂
თავი რომ დაიბრაწება, მზადაა.
აბა
🙂
ძაან
გემრიელია
,
ძაან
ძაან
,
ყველანაირ
მშრალ
ხორცეულს
უხდება
–
კატლეტებზეც
წავა
,
სოსისზეც
,
ბურგინიონზეც
,
სოუსზეც
🙂
პ.ს. თუ ეს და სხვა, გამოუქვეყნებელი რეცეპტები გინდა ერთად თავმოყრილი, მიბრძანდი საბაზე:
https://saba.com.ge/books/details/1369?
ან კიდევ, დამალაიქე ფეისბუქზე:
https://www.facebook.com/tinispiradisapzareulo